Tuesday 16 October 2012

Για το MSW (2)

Μετά από τόση αναμονή, ανακοινώθηκε χθες η εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό. Εδώ πρέπει να συγχαρώ την κοπέλα που τα κατάφερε γιατί σίγουρα προσπάθησε πάρα πολύ για να το πετύχει. Παρ 'όλα αυτά, θεωρώ πως φέτος η Ελλάδα θα τερματίσει κάπου στη μέση και γενικά δεν θα τα πάει το ίδιο καλά με άλλες χρονιές.

Αυτό όχι γιατί οι Ελληνίδες υποψήφιες δεν το άξιζαν. Προσωπικά θεωρώ πως ενώ όλες οι κοπέλες από τις άλλες χώρες καινοτομούν συνεχώς και έχουν το stardoll ως μέσο έκφρασης της δημιουργικότητάς τους, όλες οι Ελληνίδες που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο στέκονται μονίμως στα ίδια. Είναι σαν να φοράνε παρωπίδες, έφτασαν κάπου και δεν θέλουν να αλλάξουν, να τολμήσουν, να ρισκάρουν. Το στυλ που κάποιες μόλις κατέκτησαν και θέλουν να προβάλλουν, το στυλ που είχε η προηγούμενη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διαγωνισμό είναι πια ξεπερασμένο στον υπόλοιπο κόσμο και νομίζω πως μερικές δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Με μια γρήγορη ματιά στις φετινές φιναλίστ, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Υπάρχουν άτομα με πραγματικό ταλέντο εκεί μέσα, κορίτσια που δημιουργούν καθημερινά έργα τέχνης και αξίζουν πολλά περισσότερα απ' όσα προσφέρει μια νίκη στο stardoll. Αν κάνουν τόσο υπέροχα πράγματα με τις περιορισμένες δυνατότητες που προσφέρει το site, σκεφτείτε τι μπορούν να κάνουν στην πραγματική ζωή! Ενώ οι δικές μας το μόνο που συνεχίζουν επίμονα να κάνουν είναι να προσθέτουν επιπλέον βλεφαρίδες στο μακιγιάζ τους, να κυνηγάνε τα hotbuys και τα LE, να ξοδεύουν μια περιουσία χωρίς λόγο.

Αν κάποια επένδυε τα χρήματα της στο stardoll και μεγαλουργούσε όλως πολλές του εξωτερικού δεν θα την κατηγορούσα για τίποτα. Στη χώρα μας όμως αυτό το αίσθημα ναρκισσισμού που διακατέχει όλες τις "διάσημες" δεν τις αφήνει να δουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν αν το θελήσουν. Χρειάζεται φυσικά και ταλέντο όμως η μεγαλύτερη πρόοδος πάτα γίνεται με πολλή προσπάθεια.

Θέλω τώρα να επισημάνω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι ούτε ανθελληνικό ούτε έχω "ξενομανία". Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και πολύ δημιουργικές Ελληνίδες στο stardoll, έχουν όμως την ατυχία να επισκιάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αλαζονικών και για μένα ασήμαντων κοριτσιών που σχηματίζουν την Ελληνική Stardoll "Elite". Σκληροί χαρακτηρισμοί, το ξέρω, όμως αυτή είναι η γνώμη μου. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη είναι σεβαστή από μέρους μου αλλά περιμένω τον αντίστοιχο σεβασμό και από τη δική του πλευρά.

No comments:

Post a Comment