Saturday 20 October 2012

Harrods: Άλλη μια απεγνωσμένη προσπάθεια

Χθες βγήκε ένα νέο πολυκατάστημα, μέρος του starplaza που λέγεται Harrods. Πρόκειται να περιλαμβάνει (και έχει ήδη μερικά) μαγαζιά με βάση αληθινές κολεξιόν γνωστών εταιριών και σχεδιαστών. Μέχρι τώρα υπάρχουν 3 μαγαζιά και πάνω σε αυτά θα κρίνω.

Κατά τη γνώμη μου, είναι αυτό που εκφράζει η παροιμία "Όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε και μικρό καλάθι" δηλαδή πολλή φασαρία για το τίποτα. Από όλα τα καταστήματα και όλα συνολικά τα ρούχα μου άρεσαν μόνο 2 κομμάτια. Αν και πρέπει να συγχαρώ το stardoll που επιτέλους παράτησε τα φλοράλ και τα εμπριμέ που μας είχαν κατακλύσει από την περασμένη άνοιξη, τα περισσότερα ρούχα δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε νέες γραμμές, ούτε ενδιαφέροντα σχέδια, ούτε τίποτα.

Επιπλέον, το άλλο που με κάνει να νευριάζω είναι το εξής: όλα μα όλα τα ρούχα, χωρίς εξαιρέσεις, είναι με stardollars. Πέραν του ότι είναι άδικο για τις μη σούπερσταρ να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια, είναι και οι τιμές κάτι παραπάνω από τσιμπημένες. Έβλεπα φωτογραφίες από τα real brand μαγαζιά του 2010... Τα πιο σπάνια DKNY πωλούνταν με 8 και 10 stardollars. Και τώρα ένα απλό μπλουζάκι κάνει 25. Και μάλιστα πολύ κατώτερης ποιότητας.

Για μένα είναι εμφανές πως ότι γίνεται γίνεται για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο να αγοράσει συνδρομή - όπως πάντα άλλωστε. Ακόμα και τα δωρεάν 100 stardollars που έδωσαν τις προάλλες απώτερο σκοπό αυτό είχαν. Σου λέει "δες τι ωραία που είναι να έχεις stardollars να ξοδεύεις! πλήρωσέ μας λοιπόν για να πάρεις κι άλλα!" Νομίζω είναι πολύ φτηνό το κόλπο και για μένα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Πολλοί είναι όμως αυτοί που πέφτουν στην "παγίδα" και γι' αυτούς γίνεται και όλη αυτή η διαδικασία. Τέλος πάτων, εγώ αυτά είχα να πω. Καλό βράδυ ή μάλλον καλή σας μέρα!

No comments:

Post a Comment