Tuesday 16 October 2012

Για το MSW (1)

Ok, από σήμερα όλο το stardoll βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, είναι αυτό που λένε "πυρετός της δόξας" - ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά το msw και άρχισα να βομβαρδίζομαι με σχόλια που ζητιανεύουν για μια ψήφο. Και αναρωτιέμαι: είναι τυχαίο που το μότο του stardoll είναι fame, fashion & friends? Πρώτα FAME (φήμη), μετά μόδα (που στην τελική υποτείθεται πως είναι σάιτ για τη μόδα) και μετά φίλοι? Όχι.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά? Νομίζετε ότι "αυτοί οι καλοί άνθρωποι σκέφτηκαν πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αναδειχθεί το ταλέντο μας" και γι'αυτό το κάνουν? Είτε μας αρέσει είτε όχι, το stardoll είναι μια τεράστια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ότι κι αν κάνουν, ακόμη κι αν δεν πάει το μυαλό μας, το κάνουν για να έχουν κέρδος και να συνεχίσει να πάρχει η επιχείρηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνονται όλα.

Μα καλά, πώς έχουν κέρδος όταν μοιράζουν τόσα δώρα στους νικητές? Λογική απορία. Αυτοί οι νικητές όμως, αγόρασαν και ξόδεψαν χιλιάδες stardollars σε broadcasts και όχι μόνο. Για σκεφτείτε πόσα χρήματα παίρνουν κι απ' αυτό μόνο? Τα δώρα που δίνονται στους νικητές δεν είναι τίποτα μπροστά στις εισπράξεις τους από την εκστρατεία κάθε κοπέλας για το msw.

Φυσικά όμως, δεν είναι αυτό που με εξοργίζει. Είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που υπόσχονται. Δεν κερδίζει ή έστω προκρίνεται η πιο ταλαντούχα ντολ. Διακρίσεις παίρνουν αυτές που είναι διατεθιμένες να ξοδέψουν πιο πολλά για online ρούχα, έπιπλα, λεφτά, αυτές που ξέρου καλύτερα να πρήζουν τους "φίλους"τους και όχι μόνο για μια ψήφο σε guestbook, στο τσατ, παντού. Έμενα προσωπικά αυτό με εξοργίζει.

Το θεωρώ απαράδεκτο να ζητιανεύουν εκατομμύρια κορίτσια για μια ψήφο σε ένα χαζοπαιχνίδι ενώ... τα παιδάκια στην Αφρική ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο καθαρό νερό - έτσι θα έλεγα πριν 2-3 χρόνια. Τώρα όμως λέω... ενώ τόσοι συνάνθρωποί μας, Έλληνες που ζουν δίπλα μας δεν έχουν να φάνε, να πιούνε, κάπου να μείνουνε. Δεν θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου αν αφιέρωνα όλη μου τη μέρα προσπαθώντας σαν μανιακή να κερδίσω έναν "τίτλο" ενώ ξέρω ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα τόσο κοντά μου. Εεε και τέλος πάντων, όταν θα ψάχνω για δουλειά στο μέλλον δεν θα με ωφελήσει σε τίποτα το ότι "είχα βγει msw στο stardoll το 2012".

Φυσικά ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές του, απλά σχολιάζω ένα γενικό φαινόμενο. Αυτά.

Αναστασία
[Αναδημοσίευση από το άλλο blog μου, γραμμένο τη μέρα που ξεκίνησε ο διαγωνισμός]

No comments:

Post a Comment