Thursday 20 December 2012

Τίτλοι Stardoll - Ελληνικό Starblog

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με 2 διαφορετικά θέματα, μιας και ενώ ερχόμουν να γράψω για το ένα προέκυψε και το άλλο. Το πρώτο κατακρίνει κυρίως το stardoll ο ίδιο ενώ το δεύτερο είναι για τους Έλληνες starbloggers και τα "έργα" τους.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο: τους τίτλους που κερδίζει κανείς στο sd και πώς το πετυχαίνει αυτό. Τόσο η παγκόσμια όσο και η εθνική covergirl είναι δυο τίτλοι που απονέμονται στις πιο επιτυχημένες κούκλες. Στην ιδανική περίπτωση, η κοπέλα με την καλύτερη σουίτα και ταυτόχρονα καλύτερο ντύσιμο, παρουσίαση, σκηνικά, άλμπουμ κτλ ψηφίζεται περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη και βγαίνει γιατί το αξίζει. Πόσο όμως απέχει από αυτό η πραγματικότητα? Πάρα πολύ.

Αυτή τη στιγμή, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να βγει είναι χρήματα. Όπως και στην πραγματική ζωή, όλα εξαρτώνται από το πόσα ξοδεύει κάποιος για να διαφημίσει αυτό που πουλάει - στη συγκεκριμένη περίπτωση την ίδια τους την κούκλα. Αν για παράδειγμα "τρέχει" μια κοπέλα άψογη σε όλα και ταυτόχρονα κάποια ασήμαντη, χωρίς κάτι ιδιαίτερο κούκλα, αν η δεύτερη ξοδέψει μια περιουσία σε broadcasts θα βγει ακόμα κι αν δεν άξιζε τίποτα μπροστά στην άλλη. Και υπολογίστε αυτό σε παγκόσμια κλίμακα και σε εθνική ταυτόχρονα, κάθε μέρα! Πρέπει να ξοδεύονται εκατομμύρια stardollars καθημερινά οπότε το stardoll έχει τεράστιο κέρδος, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο 1 από κάθε χώρα και 1 για όλο τον κόσμο πετυχαίνουν - οι υπόλοιποι ξαναπροσπαθούν.

Φυσικά υπάρχει και ο άλλος τρόπος να βγει κάποιος, χωρίς να ξοδέψει τόσα χρήματα αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Σ' αυτό τον τρόπο, ο/η ενδιαφερόμενος/η ξεκινά να κάνει "φιλίες" με άτομα που είναι ήδη επιτυχημένα ανταλλάσσοντας ψεύτικα κοπλιμέντα κτλ. Σταδιακά γίνονται "κολλητοί" με σκοπό τη μέρα που θα προσπαθήσει να βγει ο/η ενδιαφερόμενος/η να έχει την υποστήριξη των δημοφιλέστερων ατόμων και έτσι μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει. Με αηδιάζουν όλα αυτά τα σχόλια μεταξύ των διάσημων και των ανερχόμενων κολλητών του γιατί είναι ό,τι πιο ψεύτικο υπάρχει. Είναι όμως η πικρή αλήθεια πως το να κολλήσει κάποιος με τους ήδη διάσημους (οι οποίοι έχουν επίσης συμφέρον, μιας και οι υπόλοιποι νιώθουν υπόχρεοι και το αναπληρώνουν ανάλογα) είναι εγγυημένη συνταγή επιτυχίας. Ακόμη και με ένα απλό "Vote xxx 5/5 please" στην παρουσίαση τους προσφέρουν περισσότερη βοήθεια από όση θα προσέφερε κάποιος γράφοντας 100 μηνύματα σε guestbooks. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείται και το starblog για αυτό το σκοπό.

(Ομαλό πέρασμα από το ένα θέμα στο άλλο.)

Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε προσέξει πως τώρα τελευταία το ελληνικό starblog έχει γεμίσει διαφημίσεις - άμεσα ή έμμεσα. Οι περισσότεροι Έλληνες που γράφουνε έχουνε ξεχάσει ολοκληρωτικά το σκοπό για τον οποίο ανέλαβαν αυτή τη θέση. Αντί να γράφουν άρθρα για τον κόσμο, τη μόδα και την επικαιρότητα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, αρκούνται συνήθως στο να παρουσιάζουν τις ήδη γνωστές κούκλες, να τους παίρνουν "συνεντεύξεις" και να κάνουν διαγωνισμούς. Πιστεύω πως ο κόσμος έχει βαρεθεί, δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που γράφεται ένα διαφορετικό άρθρο έχει τεράστια επιτυχία. Το ερώτημα που ίσως δημιουργείται είναι γιατί συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα οι απαντήσεις είναι 2: α) επειδή ακόμη υπάρχουν άτομα που ενθουσιάζονται με το παραμικρό όπως και νέα μέλη που δεν πρόλαβαν να βαρεθούν και β) γιατί έχουν συμφέρον.

Ίσως να μην το καταλάβατε αλλά πολλές φορές οι συνεντεύξεις κάποιον ατόμων δημοσιεύονται την μέρα που προσπαθούν να βγουν ncg/cg κτλ. Τυχαίο? Δε νομίζω! Τι ακριβώς συμβαίνει: Κάποιος αποφασίζει να τρέξει και επιστρατεύει κάποιο "φίλο" του που γράφει στο starblog. Εκείνος του παίρνει μια συνέντευξη ή οργανώνει ένα διαγωνισμό που έχει ως οδηγία να ντύσουν το άτομο που τρέχει. Έτσι τα άτομα που επισκέπτονται τη σελίδα αυτού που τρέχει αυξάνονται κατακόρυφα και συνήθως όποιος έτρεχε βγαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το απιτρέπουν από το stardoll ακόμη, είναι απαράδεκτο! Οι starbloggers προωθούν τους φίλους τους ασταμάτητα και πραγματικά απογοητεύομαι όταν βλέπω άτομα που θεωρούσα αξιόλογα να κάνουν τέτοια άρθρα.

Τέλος πάντων, αυτά νομίζω... Καλές διακοπές σε όλους!

8 comments:

  1. Anastasia +fwnw kai katalaba idi to atomo pou apogoiteytikes dioti kai egw auto paratirisa!!

    ReplyDelete
  2. Εχεις δίκιο μα το να στηριξεις ενα φιλο σου δεν το βρισκω κακο ιδως οταν δεν αποκομιζεις κατι απο αυτον. αγαπαω τους φιλους μου και ενιοτε παιρνω συνεντευξεις απο αυτους , προσεχω ομως να ειναι ομορφες. μερικες φορες συμπιπτουν με δικο τους ρανινγκ μερικες οχι. δεν αισθανομαι ντροπη για αυτο ιδιως οταν οι περισσοτεροι μπλογκερ φτιαχνουν αρθρα να διαφημισουν το μπαζαρ τους ή να προκαλεσουν ατομα στο προφιλ τους για δικη τους ωφελεια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν το έγραψα για σένα γιατί όπως λες κι εσύ είναι γενικό φαινόμενο. Και όπως θα παρατήρησες λογικά οι περιπτώσεις αυτές έχουν αυξηθεί δραματικά. Παρ'όλα αυτά το να χρησιμοποιείς την ιδιότητά σου ως starblogger για να βοηθήσες το φίλο σου (που εννοείται τον αγαπάς) για μένα είναι λάθος. Δε λέω, να πάρεις συνέντευξη από φίλους σου (και συγκεκριμένα πάντα διαβάζω τις δικές σου γιατί είναι όντως προσεγμένες και όμορφες) αλλά να το κάνεις χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος (running). Τέλος πάντων, άποψη μου :Ρ

      Delete
    2. να'ξερες μονο ποσοι ξεκινουν ρανινγκ επειδη ο μπλογκερ τους λεει αυριο θα δημοσιευτει η συνεντευξη σου και το βρισκουν σαν ευκαιρια ... και δεν το λεω απο προσωπικη πειρα μου το εχουν ομολογισει αλλοι παλιοι μπλογκερ .

      Delete
  3. Συνφωνω απολυτα μαζι σου!Βαρεθηκα πια τις συνεντευξεις!Εγινες starblogger για να ψηχαγογεις τον κοσμο και να τον ενημερωνεις για διαφορα θεματα(μιλαω γενικα)!!Κι εγω που θελω να γινω μια starblogger συνεχεια απογοητευομαι απο τους ιδη starbloggers..!!Ασε που κατα τη γνωμη μου υπαρχουν πολ που δεν το αξιζουν! :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καταλαβαίνω αυτο που λές μα στο τονίζουν οταν σου παραπαχωρουν τα δικαιωματα δημοσιευσης πως πρεπει να κανεις αρθρα που να ενδιαφερουν το πολυ κοσμο. και ολοι ζητανε συνεντευξεοις δυστηχως! εχω κανει ενα σωρο αρθρα που θαφτηκαν χωρις πολλα σχολια μα δεν απογοητευομαι. ακομα και αν κανω κατι που δεν μου αρεσει ιδιατερα οπως οι συνεντευξεις φροντιζω να τις προσεχω πολυ. οταν γινεις κι εσυ μπλογκερ με το καλο και δεις 30 σχολια στο υπεροχο αρθρο σου και πανω απο 1000 στο πουλακι τσιου τοτε παιρνεις μια αποφαση. η θα γραφεις για λιγους ή για πολλούς. δεν θεωρω οτι κατεβασα το επιπεδο μου απλως προσπαθω να με μαθουν καπως για να με διαβαζουν οχι να με ψηφιζουν κτλ και φυσικα παντα βαζω θεματα που θεωρω αξιολογα και παντα αυτα θα βαζω κα ιας μαζευω λιγα σχολια. ειλικρινα οταν γινεις μπλογκερ που στο ευχομαι να γινεις θα καταλαβεις καλυτερα πως λειτουργει!

      Delete
    2. Βασικά, αφού έχετε επιλέξει να γράφετε για τους πολλούς και πήρατε ας πούμε τις συνεντεύξεις είναι οκέυ! Αλλά δεν έχεις προσέξει πόσα αρνητικά σχόλια εισπράττουν οι συνεντεύξεις, όχι επειδή δεν είναι ωραίες, αλίμονο, αλλά επειδή είναι από διάσημους και από φίλους των bloggers. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που παραονιούνται να παίρνετε συνεντεύξεις από non-ss και όχι φίλους σας, αλλά δεν είδα να έχει πραγματοποιηθεί!

      Delete
  4. Στο stardoll οι starbloggers κανουν ενα σωρο ασχετα αρθρα!Η μια κανει αρθρο για τους 1Direction,η αλλη κανει αρθρο για τον Liam!Οτι να'ναι ο καθενας!Αφου εχω φτασει στο σημειο να μην διαβαζω πια ελληνικα blogs και να διαβαζω αυτα της Βρετανιας!Λυπαμαι που θα το πω αλλα οι Εγγλεζοι μας εχουνε ξεπερασει στο Starblog!

    ReplyDelete