Friday 31 May 2013

Απ'όλα.

Μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας μου απο το συγκεκριμένο μπλογκ και αφού υπάρχουν αρκετές "εξελίξεις" στο θέμα στου stardoll από την τελευταία φορά που έγραψα, σε αυτή την ανάρτηση θα σχολιάσω ότι μου έρθει στο μυαλό.

Θα ξεκινήσω από ένα φαινόμενο που προϋπήρχε αλλά δεν έχω σχολιάσει. Μιλάω για την απληστία που παρατηρώ εγώ -και όχι μόνο- από πολλά μέλη του stardoll. Μπορεί τα βραβεία να φέρνουν χαρά, παραμένουν όμως εικονικά και δεν εξυπηρετούν σε κανένα βαθμό τα άτομα που τα κερδίζουν.  Δεδομένου ότι μιλάμε για μια ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε για να διασκεδάσουμε, το να περνάς 2 ή και περισσότερες μέρες το μήνα με το να στέλνεις μηνύματα "ψήφισέ με" είναι εξωφρενικό. ...Πού είναι ρε οι μαμάδες σας να σας πουν να βγείτε και λίγο έξω?

Μιλάω με κάθε επιφύλαξη καθώς κι εγώ ανήλικη είμαι, όμως ξέρω ότι η πλειοψηφία (αν όχι όλα) των ατόμων που ξημεροβραδιάζονται στην οθόνη για να βγουν εθνικές covergirl για 54279864η φορά είναι μαθητές-τριες γυμνασίου και μικρότεροι. Μα δεν είναι να ταβάς τα μαλλιά σου? Στην περίπτωση αυτή, ένα "αθώο" site για κορίτσια μετατρέπεται σε εμμονή χειρότερη από αυτές που παθαίνουν πολλά αγόρια (κυρίως) με video games.

Δεν είναι υγιές. Είναι αρρώστια. Και κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει γιατί όλοι θαυμάζουν τα εικονικά ράφια που ξεχειλίζουν από εικονικά βραβεία.

Και ως συνέπεια αυτής της μανίας, έρχεται κάθε φορά που μπαίνω stardoll ένας βομβαρδισμός από μηνύματα:
plzz 4hfiseme 5/5 - gine melos sto club m plz - bazaar cheap prices!! - mporeis na m valeis mia kardia st portfolio?
Γνωστά έτσι; ΟΛΟΙ τα στέλνουν. Κι εγώ τα έχω στείλει, κάποια τουλάχιστον. Αλλά το κακό έχει παραγίνει. Έχω βλέπεις και την ατυχία να έχω ψευδώνυμο που αρχίζει από "Α" οπότε βγαίνω πρώτη-πρώτη στα τσατ όλων των φίλων μου και είμαι η πρώτη που τρώω στη μάπα τις διαφημίσεις. Διαφημίσεις υπήρχαν και παλιότερα, δε λέω, αλλά τώρα έχουν βγει εκτός ελέγχου. Υποτίθεται ότι το broadcast είναι για αυτό το λόγο, αν και πρέπει να πληρώσεις. Εγώ τι φταίω όμως;