Monday 22 October 2012

Για το MSW (3)

Τρίτο και τελευταίο μέρος του τεράστιου (αλλά συμπυκνωμένου) άρθρου μου για το msw. Σήμερα ανακοινώθηκαν λοιπόν τα αποτελέσματα με πρώτη μια υπέροχη κοπέλα από τη Σαουδική Αραβία. Κατ' αρχήν για μένα ήταν πολύ σημαντικό που κέρδισε μια κούκλα από μια χώρα που δεν είναι και τόσο γνωστή και μάλιστα το καθεστώς εκεί έχει τα κορίτσια πάρα πολύ περιορισμένα και υποβιβασμένα. Οπότε μια τέτοια νίκη γι' αυτό το κορίτσι πρέπει να είναι πολύ μεγάλη χαρά. Επιπλέον, αν και δεν έχει φαντασμαγορικά σχέδια μαλλιών ή κάτι τέτοιο όπως οι άλλες 2 κοπέλες, η σουίτα της είναι φανταστική και η δημιουργικότητα της δεν έχει όριο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα Outfit που είχε φτιάξει και το είχα ανεβάσει σε ένα άλλο μπλογκ:

Είναι ίδια ο Jack Sparrow από την ταινία 'Οι Πειρατές της Καραϊβικής" και να φανταστείτε ότι είναι πριν βγει το stardesign μαλλιά οπότε όλα είναι με απλά πράγματα που βρίσκουμε σε starplaza κι suiteshop. Κατά τη γνώμη μου είναι εκπληκτική με τον τρόπο της! Επίσης η 2η και η 3η νικήτρια, από τη Γαλλία και τη Ρωσία αντίστοιχα, είναι επίσης πάρα πολύ ταλαντούχες. Έχουν γίνει διάσημες μέσα από το σχέδιο μαλλιών και τα σχέδιά τους είναι πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία. Φτιάχνουν ότι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και δεν υπάρχει κάποιος που να άξιζε περισσότερο κατά τη γνώμη μου.

Πάμε τώρα και στα δικά μας τα χαμπέρια όπως λέει και η γιαγιά μου. Εμείς όπως πολύ σωστά είχα προβλέψει (και όχι μόνο εγώ) βγήκαμε στην 25η θέση, δηλαδή σχεδόν στη μέση. Να πω την αλήθεια δε με πείραξε γιατί βγήκαν άτομα που πραγματικά το άξιζαν. Θεωρώ όπως έχω ξαναπεί πως δεν έφταιγε φυσικά η εκπρόσωπός μας. Απλά δεν έχει αντίστοιχες κούκλες η Ελλάδα, ότι και να κάναμε δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να πάμε συγκλονιστικά καλύτερα. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη για τη θέση που πήραμε και πιστεύω είναι ακριβώς εκεί που μας αρμόζει.

Αυτό που με στεναχωρεί και με εξοργίζει είναι ότι ακόμα και τώρα που όλα τελείωσαν μείς οι Έλληνες καθόμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας. Όχι η Miss Greece δεν άξιζε και δεν έπρεπε να τρέξει, όχι η παλιά Miss Greece τώρα χαίρεται, δηλαδή έλεος! Και το χειρότερο είναι ότι δεν το κάνουμε μεταξύ μας! Πάνε κάποιοι ανώριμοι ανεγκέφαλοι στο πιο δημοφιλές μπλογκ για το stardoll με τεράστιο διεθνές κοινό και γράφουν "κουτσομπολιά" και καλά για την Ελληνική διαμάχη. Βρε δεν κοιτάμε τα χάλια μας λέω 'γω, που πάμε και ξεφτιλιζόμαστε στους ξένους? -.-'

Αυτά από μένα. Καλό απόγευμα.

Sunday 21 October 2012

Lack of originality: το μεγαλύτερο πρόβλημα

Lack of originality σημαίνει έλλειψη αυθεντικότητας και για μένα είναι ό,τι χειρότερο. Υπάρχει παντού αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει στο stardoll. Όπου και να κοιτάξω βλέπω απομιμήσεις και κατά κύριο λόγο ΚΑΚΕΣ απομιμήσεις. Ο κάθε ανύπαρκτος επισκέπτεται μια όμορφη και αξιόλογη κοπέλα και αντιγράφει (προσπαθεί δηλαδή...) τα πάντα όλα. Το τι έχουν δει τα ματάκια μου εγώ το ξέρω: παρουσιάσεις, σουίτα, ντύσιμο, μακιγιάζ, μαλλιά, ακόμα και χαρακτηριστικά προσώπου αντιγράφουν. Και ύστερα αναρωτιέμαι γιατί όλες είναι ίδιες....

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και ανάμεσα σε γνωστές κούκλες. Εδώ βέβαια μιλάμε πια για τρόπο κοινωνικοποίησης αφού αν δεν έχεις βάλει τόση μαύρη σκιά με 150 χιλιάδες βλεφαρίδες από πάνω ώστε να φαίνεται το μάτι διπλάσιο και αν δεν ντύνεσαι αποκλειστικά και μόνο με ΗΒ, LE και DKNY δεν μπορείς να μιλάς με άλλες κοπέλες που έχουν πέραση. Και έτσι καταλήγουμε να έχουμε καμιά 50αριά γνωστές κούκλες που αν δεις μια φωτογραφία κάποιας χωρίς όνομα δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις ποια είναι γιατί είναι πανομοιότυπη με όλες τις υπόλοιπες.

Και ύστερα έχουμε και την άλλη περίπτωση: τις hater dolls. Αυτή είναι καινούρια μόδα πάλι, επειδή κάποιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν για να γίνουν σαν κάποια που ζηλεύουν κάνουν μια κούκλα και την κατηγορούν ανώνυμα. Μεγάλη βλακεία, μετά από μερικές ώρες αν πρόκειται για πολύ γνωστή ή μερικές μέρες αν δεν είναι και τόσο γνωστή η hater doll διαγράφεται από τις αναφορές των φίλων της κοπέλας που κατηγορείται.

Υπάρχουν και οι hater dolls που είναι κατά της κατάστασης που επικρατεί (δηλαδή που συγκεκριμένα άτομα θεωρούνται σπουδαία και όλοι οι άλλοι υποβαθμίζονται στο ελάχιστο και υποτίθεται δεν αξίζουν μία). Για να είμαι ειλικρινής όταν διάβαζα παρουσιάσεις τέτοιων doll συχνά συμφωνούσα. Ποτέ όμως δεν ήμουν ούτε πρόκειται να γίνω υπέρ αυτής της κίνησης. Πιστεύω πως αν έχεις κάτι να πεις πρέπει να το λες αλλά να λες και ποιος είσαι. Τι δηλαδή, φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου και να υπερασπιστείς αυτά που πιστεύεις? Και επίσης, δεν πρέπει να κάνεις προσωπικές αναφορές. Ποτέ δεν έκατσα να πω "αυτή και εκείνη και η άλλη δεν αξίζουν" κτλ. Μόνο μίσος μπορεί να προκαλέσει αυτό. Εγώ τουλάχιστον μιλάω επώνυμα, γενικά και χωρίς να προσβάλλω κανέναν.

Είναι κρίμα γιατί ενώ υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πάνω κάτω ότι κι εγώ, με αυτό τον τρόπο χάνουν το δίκιο τους. Η βρισιές και η προσβολές είναι πάντα εναντίον αυτού που τις λέει και όχι αυτού στον οποίο απαγγέλονται. Πάρτε παράδειγμα: Αν κάποιος μου διαλύσει το αμάξι και το δηλώσω στην τροχαία θα μου πληρώσει τη ζημιά. Αν όμως πάω και του το διαλύσω κι εγώ δεν θα μπορώ να ζητήσω τίποτα απ' αυτόν, το πολύ πολύ να μας βάλουν και τους δυο πρόστιμο.

Αυτά νομίζω είχα να πω... Ίσως ξέφυγα λιγάκι από το θέμα προς το τέλος αλλά δεν πειράζει, η σκέψεις με παρέσυραν ως εδώ :Ρ Καλή συνέχεια.

Saturday 20 October 2012

Harrods: Άλλη μια απεγνωσμένη προσπάθεια

Χθες βγήκε ένα νέο πολυκατάστημα, μέρος του starplaza που λέγεται Harrods. Πρόκειται να περιλαμβάνει (και έχει ήδη μερικά) μαγαζιά με βάση αληθινές κολεξιόν γνωστών εταιριών και σχεδιαστών. Μέχρι τώρα υπάρχουν 3 μαγαζιά και πάνω σε αυτά θα κρίνω.

Κατά τη γνώμη μου, είναι αυτό που εκφράζει η παροιμία "Όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε και μικρό καλάθι" δηλαδή πολλή φασαρία για το τίποτα. Από όλα τα καταστήματα και όλα συνολικά τα ρούχα μου άρεσαν μόνο 2 κομμάτια. Αν και πρέπει να συγχαρώ το stardoll που επιτέλους παράτησε τα φλοράλ και τα εμπριμέ που μας είχαν κατακλύσει από την περασμένη άνοιξη, τα περισσότερα ρούχα δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε νέες γραμμές, ούτε ενδιαφέροντα σχέδια, ούτε τίποτα.

Επιπλέον, το άλλο που με κάνει να νευριάζω είναι το εξής: όλα μα όλα τα ρούχα, χωρίς εξαιρέσεις, είναι με stardollars. Πέραν του ότι είναι άδικο για τις μη σούπερσταρ να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια, είναι και οι τιμές κάτι παραπάνω από τσιμπημένες. Έβλεπα φωτογραφίες από τα real brand μαγαζιά του 2010... Τα πιο σπάνια DKNY πωλούνταν με 8 και 10 stardollars. Και τώρα ένα απλό μπλουζάκι κάνει 25. Και μάλιστα πολύ κατώτερης ποιότητας.

Για μένα είναι εμφανές πως ότι γίνεται γίνεται για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο να αγοράσει συνδρομή - όπως πάντα άλλωστε. Ακόμα και τα δωρεάν 100 stardollars που έδωσαν τις προάλλες απώτερο σκοπό αυτό είχαν. Σου λέει "δες τι ωραία που είναι να έχεις stardollars να ξοδεύεις! πλήρωσέ μας λοιπόν για να πάρεις κι άλλα!" Νομίζω είναι πολύ φτηνό το κόλπο και για μένα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Πολλοί είναι όμως αυτοί που πέφτουν στην "παγίδα" και γι' αυτούς γίνεται και όλη αυτή η διαδικασία. Τέλος πάτων, εγώ αυτά είχα να πω. Καλό βράδυ ή μάλλον καλή σας μέρα!

Tuesday 16 October 2012

Για το MSW (2)

Μετά από τόση αναμονή, ανακοινώθηκε χθες η εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό. Εδώ πρέπει να συγχαρώ την κοπέλα που τα κατάφερε γιατί σίγουρα προσπάθησε πάρα πολύ για να το πετύχει. Παρ 'όλα αυτά, θεωρώ πως φέτος η Ελλάδα θα τερματίσει κάπου στη μέση και γενικά δεν θα τα πάει το ίδιο καλά με άλλες χρονιές.

Αυτό όχι γιατί οι Ελληνίδες υποψήφιες δεν το άξιζαν. Προσωπικά θεωρώ πως ενώ όλες οι κοπέλες από τις άλλες χώρες καινοτομούν συνεχώς και έχουν το stardoll ως μέσο έκφρασης της δημιουργικότητάς τους, όλες οι Ελληνίδες που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο στέκονται μονίμως στα ίδια. Είναι σαν να φοράνε παρωπίδες, έφτασαν κάπου και δεν θέλουν να αλλάξουν, να τολμήσουν, να ρισκάρουν. Το στυλ που κάποιες μόλις κατέκτησαν και θέλουν να προβάλλουν, το στυλ που είχε η προηγούμενη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διαγωνισμό είναι πια ξεπερασμένο στον υπόλοιπο κόσμο και νομίζω πως μερικές δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Με μια γρήγορη ματιά στις φετινές φιναλίστ, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Υπάρχουν άτομα με πραγματικό ταλέντο εκεί μέσα, κορίτσια που δημιουργούν καθημερινά έργα τέχνης και αξίζουν πολλά περισσότερα απ' όσα προσφέρει μια νίκη στο stardoll. Αν κάνουν τόσο υπέροχα πράγματα με τις περιορισμένες δυνατότητες που προσφέρει το site, σκεφτείτε τι μπορούν να κάνουν στην πραγματική ζωή! Ενώ οι δικές μας το μόνο που συνεχίζουν επίμονα να κάνουν είναι να προσθέτουν επιπλέον βλεφαρίδες στο μακιγιάζ τους, να κυνηγάνε τα hotbuys και τα LE, να ξοδεύουν μια περιουσία χωρίς λόγο.

Αν κάποια επένδυε τα χρήματα της στο stardoll και μεγαλουργούσε όλως πολλές του εξωτερικού δεν θα την κατηγορούσα για τίποτα. Στη χώρα μας όμως αυτό το αίσθημα ναρκισσισμού που διακατέχει όλες τις "διάσημες" δεν τις αφήνει να δουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν αν το θελήσουν. Χρειάζεται φυσικά και ταλέντο όμως η μεγαλύτερη πρόοδος πάτα γίνεται με πολλή προσπάθεια.

Θέλω τώρα να επισημάνω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι ούτε ανθελληνικό ούτε έχω "ξενομανία". Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και πολύ δημιουργικές Ελληνίδες στο stardoll, έχουν όμως την ατυχία να επισκιάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αλαζονικών και για μένα ασήμαντων κοριτσιών που σχηματίζουν την Ελληνική Stardoll "Elite". Σκληροί χαρακτηρισμοί, το ξέρω, όμως αυτή είναι η γνώμη μου. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη είναι σεβαστή από μέρους μου αλλά περιμένω τον αντίστοιχο σεβασμό και από τη δική του πλευρά.

Voile - Back to Ballet School

Καλησπέρα σε όλους!

Τις τελευταίες μέρες  προστέθηκαν στο Voile 4 νέοι όροφοι με ρούχα που έχουν θέμα μια σχολή μπαλέτου (και το μπαλέτο γενικότερα). Υπάρχουν λέξεις από το ασκησιολόγιο του μπαλέτου σε πολλά από τα ομόματα των ρούχων και πολύ συχνά επίσης εμφανίζεται και η λέξη ballet/ballerina κτλ. Σε αυτό το σημείο εγώ έχω να κάνω μια ένσταση. Από όλα τα ρούχα της σειράς, μόνο τα κορμάκια και οι τουτού της 4ης σελίδας έχοχυν να κάνουν με μπαλέτο, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σχέση με το μπαλέτο. Γι'αυτό το λόγο θεωρώ πως το concept είναι αποτυχημένο.

Με εκνευρίζει επίσης το γεγονός ότι το μπαλέτο προβάλλεται μέσα από αυτό το μαγαζί ως κάτι που περιλαμβάνει ακριβά ρούχα, κοσμήματα, στολές με την τελευταία λέξη της μόδας, ως κάτι απλό, εύκολο και λιγάκι παραμυθένιο που η καθμιά μας θα ήθελε να κάνει. Έχοντας όμως μακρά προσωπική εμπειρία, ξέρω ότι το μπαλέτο δεν έχει να κάνει με όλα αυτά. Αν μπορούσα να περιγράψω την πραγματική σημασία του με λίγες λέξεις θα ήταν: κόπος, πόνος, δουλειά, εξάσκηση, ιδρώτας, απογοήτευση, πείσμα, ματωμένα δάχτυλα, πειθαρχεία, αφοσίωση και πάθος. Για μένα αυτό είναι το μπαλέτο κα θεωρώ ότι το έχω μάθει πια απ'την καλή και απ' την ανάποδη που λένε. Δεν μ'αρέσει λοιπόν που το προβάλλουν εντελώς διαφορετικά, γιατί κάθε κοριτσάκι που αποφασίζει να ασχοληθεί πρέπει να έχει την πραγματική εικόνα στο μυαλό της, όχι αυτή τη φτιαχτή.

Από άποψη περιεχομένου τώρα, υπάρχουν μερικά καλά κομμάτια αλλά μπροστά στη συνολική εικόνα χάνονται μέσα στα μέτρια. Δεν υπάρχει κάποιο πολύ χάλια ρούχο κατά τη γνώμη μου, αλλά τα περισσότερα με αφήνουν αδιάφορη. Υπάρχουν πολλά με floral σχέδια τα οποία έχω βαρεθεί, για να μην πω σιχαθεί πια, αφού υπάρχουν παντού στο stardoll. Επίσης πολύ λίγα ρούχα είναι με starcoins και τα περισσότερα δεν αξίζουν καν να τα αγοράσεις.

Από πλευράς παρουσίασης, οι 2 τελευταίοι όροφοι που προστέθηκαν είναι για μένα χαμηλής ποιότητας. Οι κούκλες είναι άσχημες τόσο λόγω χαρακτηριστικών όσο και σχεδιασμού. Δεν έχουν επίσης κάποια ιδιαίτερη πόζα και μου φαίνονται πολύ προχειροφτιαγμένες. Είναι βέβαια πολύ θετικό ότι είναι σε διάφορα χρώματα, τόσο άσπρες όσο και μαύρες. Οι άλλοι 2 όροφοι είναι για μένα μέτριοι, δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο ούτε αρνητικό αλλά ούτε και θετικό.

Αν εξέφραζα όλα τα παραπάνω με αριθμούς θα ήταν:
Concept: 3/10
Ρούχα: 6/10
Παρουσίαση: 6/10

Γενικά είμαι πολύ δύσκολη στη βαθμολογία μου (το κάνω συνέχεια στο μυαλό μου όταν βγαίνουν καινούρια πράγματα) οπότε άνας γενικός βαθμός θα ήταν
4.5 - 5 /10

Αυτά λοιπόν από μένα :) Καλό απόγευμα!
Αναστασία

[Αναδημοσίευση από το άλλο μου blog]

Για το MSW (1)

Ok, από σήμερα όλο το stardoll βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, είναι αυτό που λένε "πυρετός της δόξας" - ακόμα δεν ξεκίνησε καλά καλά το msw και άρχισα να βομβαρδίζομαι με σχόλια που ζητιανεύουν για μια ψήφο. Και αναρωτιέμαι: είναι τυχαίο που το μότο του stardoll είναι fame, fashion & friends? Πρώτα FAME (φήμη), μετά μόδα (που στην τελική υποτείθεται πως είναι σάιτ για τη μόδα) και μετά φίλοι? Όχι.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά? Νομίζετε ότι "αυτοί οι καλοί άνθρωποι σκέφτηκαν πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αναδειχθεί το ταλέντο μας" και γι'αυτό το κάνουν? Είτε μας αρέσει είτε όχι, το stardoll είναι μια τεράστια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ότι κι αν κάνουν, ακόμη κι αν δεν πάει το μυαλό μας, το κάνουν για να έχουν κέρδος και να συνεχίσει να πάρχει η επιχείρηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνονται όλα.

Μα καλά, πώς έχουν κέρδος όταν μοιράζουν τόσα δώρα στους νικητές? Λογική απορία. Αυτοί οι νικητές όμως, αγόρασαν και ξόδεψαν χιλιάδες stardollars σε broadcasts και όχι μόνο. Για σκεφτείτε πόσα χρήματα παίρνουν κι απ' αυτό μόνο? Τα δώρα που δίνονται στους νικητές δεν είναι τίποτα μπροστά στις εισπράξεις τους από την εκστρατεία κάθε κοπέλας για το msw.

Φυσικά όμως, δεν είναι αυτό που με εξοργίζει. Είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που υπόσχονται. Δεν κερδίζει ή έστω προκρίνεται η πιο ταλαντούχα ντολ. Διακρίσεις παίρνουν αυτές που είναι διατεθιμένες να ξοδέψουν πιο πολλά για online ρούχα, έπιπλα, λεφτά, αυτές που ξέρου καλύτερα να πρήζουν τους "φίλους"τους και όχι μόνο για μια ψήφο σε guestbook, στο τσατ, παντού. Έμενα προσωπικά αυτό με εξοργίζει.

Το θεωρώ απαράδεκτο να ζητιανεύουν εκατομμύρια κορίτσια για μια ψήφο σε ένα χαζοπαιχνίδι ενώ... τα παιδάκια στην Αφρική ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο καθαρό νερό - έτσι θα έλεγα πριν 2-3 χρόνια. Τώρα όμως λέω... ενώ τόσοι συνάνθρωποί μας, Έλληνες που ζουν δίπλα μας δεν έχουν να φάνε, να πιούνε, κάπου να μείνουνε. Δεν θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου αν αφιέρωνα όλη μου τη μέρα προσπαθώντας σαν μανιακή να κερδίσω έναν "τίτλο" ενώ ξέρω ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα τόσο κοντά μου. Εεε και τέλος πάντων, όταν θα ψάχνω για δουλειά στο μέλλον δεν θα με ωφελήσει σε τίποτα το ότι "είχα βγει msw στο stardoll το 2012".

Φυσικά ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές του, απλά σχολιάζω ένα γενικό φαινόμενο. Αυτά.

Αναστασία
[Αναδημοσίευση από το άλλο blog μου, γραμμένο τη μέρα που ξεκίνησε ο διαγωνισμός]